Σινέ Φώσκολος


Πρεμιέρες κάθε Πέμπτη

Το Βαποράκι

Το Βαποράκι


  • Από Από Πέμπτη 10/1 έως Κυριακή 13/1 στις 22:00. Από Δευτέρα 14/1 έως Τετάρτη 16/1 στις 20:00. (Εκτός Σαββάτου 12/1)
  • Διάρκεια / Duration 116 λεπτά.
  • Καταλληλότητα ταινίας Κ16
  • Είδος Ταινίας Αστυνομική.
  • Σκηνοθεσία Κλιντ Ιστγουντ.
  • Πρωταγωνιστούν Κλιντ Ιστγουντ, Μπράντλεϊ Κούπερ, Λόρενς Φίσμπερν, Μάικλ Πένια.

O Eρλ Στόουν είναι ένας 76χρονος ανθοκόμος, τόσο ερωτευμένος με τα λουλούδια και τα ταξίδια της δουλειάς του, που συνεχώς παραμελεί την οικογένειά του. Σε μία τελετή βράβευσής του, ξεχνιέται ανάμεσα στα πειράγματα και τα κεράσματα της αντροπαρέας των συναδέλφων του που ξεχνά ακόμα και το γάμο της κόρης του - κάτι που δε θα του συγχωρέσει ποτέ, ούτε εκείνη, ούτε η πρώην γυναίκα του, ούτε η εγγονή του. Δώδεκα χρόνια αργότερα, η οικονομική κρίση χτυπά και τη δική του πόρτα: χάνει το σπίτι του, χάνει τα θερμοκήπιά του, χάνει τα πάντα. Ξαφνικά, όλη του η ζωή χωρά σε χαρτόκουτες στην καρότσα του φορτηγού του. Πόσα χιλιόμετρα, πόσα ταξίδια κι αν έχει κάνει με αυτό το γέρικο φορτηγάκι. Πόσο ένιωθε ο εαυτός του όταν ξέφευγε, όταν δεν είχε ρίζες, όταν πατούσε γκάζι στις εθνικές λεωφόρους της τεράστιας χώρας του. Κι αν τώρα, στα 88 του χρόνια, κάποιος του πρότεινε να συνεχίσει να κάνει ακριβώς αυτό; «Απλώς» να οδηγεί, κουβαλώντας ένα παράνομο φορτίο από πολιτεία σε πολιτεία, και να πληρώνεται τόσο αδρά που θα έχει μία δεύτερη ευκαιρία να ορθοποδήσει; Κάπως έτσι, με γεροντική αφέλεια, αρχικό δισταγμό και μετέπειτα περισσή αρσενική αλαζονεία, ο Ερλ γίνεται βαποράκι στην υπηρεσία του μεξικανικού καρτέλ ναρκωτικών. Για λίγο καιρό ζει το διεφθαρμένο αμερικανικό όνειρο, μέσα από το οποίο προσπαθεί να ξαναγοητεύσει τις γυναίκες της ζωής του και να εξαργυρώσει την πολυπόθητη εξιλέωση και συμφιλίωση με το παρελθόν. Μόνο που τα όνειρα κάποτε τελειώνουν: στα ίχνη του είναι ήδη το FBI, πράκτορες που δε θα φανταζόντουσαν ποτέ ότι ο επικίνδυνος μεταφορέας που συνεχώς ξεγλιστρά από τα ραντάρ τους είναι ένας 90χρονος.

Σινέ Νέγκας


Πρεμιέρες κάθε Πέμπτη

Σινεμά Ζάκυνθος


Σινεμά Φώσκολος / Πλατεία Σολωμού
Σινεμά Νέγκας Θερινό Σινεμά / Πλαζ Ε.Ο.Τ

BARCO 2k Resolution

Creating the magic of the movie. Transport movie into an ultra-realistic world of feature film storytelling through the ultimate image quality & immersive sound.

LuisWan SSmann Sound System

This state-of-the-art speaker system is designed for medium/big cinemas, where the highest quality is a need. Day-to-day usage demonstrates this is the best solution for cinemas up to 400 seats.

Doremi DCP Playback

The DCP-2000 digital cinema server provides superior reliability, image quality and an unmatched feature set. Each DCP-2000 reflects Doremi’s thirteen years of image digital server design and manufacturing experience.